sâmbătă, 27 mai 2017

Un baston!


Un baston!
Cel ce merge in biserica ce adaposteste Moastele Sfantului Ioan Rusul vede acolo un dar simplu si saracacios : un baston !
Este agatat la locul de inchinaciune din fata Raclei Sfantului .
Bastonul este al batranei Maria Siaca din Frenaro (Cipru), care timp de 18 ani a avut de suportat o boala asa de grava la coloana , incat era nevoita sa umble cu fata foarte apropiata de pamant .
La 11 august 1978 aproape o suta de locuitori din Cipru organizeaza un pelerinaj la Sfantul Ioan Rusul si este adusa Maria Siaca de catre rudele ei .
Aici , la Racla Sfantului , este ridicata de ceilalti pe brate pentru a se putea inchina Sfintelor Moaste . Indurerata , batrana priveste Fericitul Trup al Sfintului si plange , cerand putin Ajutor Dumnezeiesc mult chinuitelor ei batraneti .
I-a Vazut Sfantul durerea , i-a Vazut maretia sufletelui , i-a Vazut si Credinta .
In fata ochilor tuturor , ceva asemeni unei maini nevazute a apucat-o cu putere de umeri si , incet a inceput sa-i indrepte trupul . Ii trosneste mijlocul si iata ! – batrana sta acum dreapta !
Consatenii ei plang .
Se trag clopotele bisericii .
Se face o rugaciune de multumire de catre toti cipriotii , care nu-si mai pot stapani lacrimile .
Numai cel ce s-a intamplat sa fie acolo in ceasul in care s-a petrecut Minunea poate intelege cu adevarat aceste clipe .
La sfarsit se aude glasul batranei : “Feciorul meu , Sfantul meu , nu am ce sa-Ti dau , sunt saraca . Iti las bastonul meu , ca nu-mi mai trebuie pan’ la moarte !”
In Cipru ziarele au zis : “Maria Siaca , dupa pelerinajul facut in Grecia la Sfantul Ioan Rusul poate sa-si priveasca acum consatenii in fata , pentru ca de aproape 20 de ani era garbovita si nu vedea decat pamantul .
Prin Minunea Sfantului Ioan Rusul insa , s-a indreptat , iar acum este cu desavarsire bine !”
Apoi Moise a pus toiegele inaintea Domnului , in cortul Marturiei . (Numerii 17 ,7)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu